Visuele hulpmiddelen voor slechtzienden

Indien een patiënt slechtziend is geworden, dan kan het zijn dat lezen, kijken naar televisie of film of het uitoefenen van een hobby een probleem wordt. Dit is een probleem dat niet oplosbaar is met een gewone bril. Hiervoor zijn extra hulpmiddelen voor slechtzienden nodig. Deze hulpmiddelen worden ook wel ‘low vision’ hulpmiddelen genoemd. Onder deze hulpmiddelen voor slechtzienden vallen bijvoorbeeld een loep waarmee de patiënt de dingen beter kan zien.
Om te kunnen beoordelen welk hulpmiddel voor de slechtziende geschikt is, kunnen een aantal technische metingen worden gedaan. Doorgaans gebeurt dit in een meetruimte in een ziekenhuis of bij een gespecialiseerde opticien.
Voor de omgeving van de patiënt, ook familie en vrienden, is het vaak moeilijk te begrijpen wat de patiënt precies kan zien en wat niet, wat iemand nog precies kan doen en in hoeverre iemand nog veilig is op straat. Ook de patiënt zelf kan vragen hebben met betrekking tot zijn/haar slechtziendheid.
Slechtziendheid kan meer inhouden dan het niet goed kunnen zien. Voor sommige mensen betekent dit dat ze minder goed zelfstandig kunnen functioneren en meer afhankelijk worden van andere mensen en hulpmiddelen om bepaalde activiteiten te doen. Voor vragen over slechtziendheid en het omgaan met slechtziendheid kan men terecht bij diverse patiëntenbelangenverenigingen en revalidatie-instellingen.
Oogplein biedt een geselecteerd assortiment van alledaags, praktische en eenvoudig te bedienen hulpmiddelen. Bekijk onze catalogus in de webwinkel.
 
Lees meer over de verschillende soorten hulpmiddelen

 

Low Vision Onderzoek

Laat ons u bellen voor een gratis low vision onderzoek. Wij laten dan een low vision specialist bij uw thuis komen die uw persoonlijke situatie komt bekijken en eventueel een oogmeting bij u thuis doet. In alle gemak van uw eigen omgeving.


  • Gebruik de ctrl toets terwijl u op de tijdstippen klikt om meerdere opties te selecteren.